Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού:Kινηματογραφική ΛέσχηΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΠΟΝΤΟ»


Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής στη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2016 ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα: 
«Με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων του 1994, η 19η Μαΐου έχει ανακηρυχθεί και τιμάται σαν “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο” , η οποία έχει αναγνωρισθεί και από πολλές άλλες χώρες.
Με την αφορμή αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποτίει φόρο τιμής στην μνήμη των 350.000 Ποντίων που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους από το 1914 έως το 1923. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.
Συγχρόνως εκφράζουμε την ευχή, ποτέ πια και πουθενά στον κόσμο να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα».

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής Αττικής

Η Μαθητική Συναυλία της Προκαταρκτικής και Κατωτέρας σχολής
όλων των οργάνων του Ωδείου θα γίνει στην Αίθουσα Συναυλιών
το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 από ώρα 17.30
Είσοδος ελεύθερη

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ


Τη συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στη συγκέντρωση η διαμαρτυρίας για το πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που διοργανώνει η Επιτροπή Κατοίκων Κοντοπεύκου με κατοίκους και άλλων Δήμων, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 6.00 μμ. έξω από την ΕΡΤ, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση του στις 17/5.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών και ευαίσθητων ομάδων (νήπια, βρέφη, κωφοί και ασθενείς με εμφυτεύματα):
Έχει επιβάλει (με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 /12/ 2015 και 15/3/ 2016) την αναστολή χορήγησης εγκρίσεων εγκατάστασης Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και συναφών εγκαταστάσεων από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες για δύο συνεχόμενα τρίμηνα.
Έχει πετύχει, δικαιώνοντας τον αγώνα του Δήμου και των κατοίκων, την οριστική ανάκληση των αδειών των κεραιών επί των οδών Ολυμπίας & Θήρας που αποξηλώθηκε και επί της οδού Καραϊσκάκη στον Τσακό που είναι προς αποξήλωση. 
Έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, έχει αναπτύξει έντονη δράση και έχει κάνει σειρά ενεργειών προς όλες τις κατευθύνσεις διεκδικώντας ουσιαστική βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εγκατάστασης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως η Συνάντηση Δημάρχων των Δήμων που καλύπτει η Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής και η συνάντηση Δημάρχων με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστο Σπίρτζη, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, και η συμμετοχή στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαδημοτικού Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων-ΣΒΑΠ και στη διαμόρφωση της πρότασης του για τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις (αλλαγή των υφιστάμενων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθιέρωση μηχανισμών ελέγχου και αυστηρών ποινών για αυθαίρετες εγκαταστάσεις κ.λ.π).