Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ :Άγνοια; Επιπολαιότητα; Ή κάτι άλλο;

 Άγνοια; Επιπολαιότητα; Ή κάτι άλλο;



Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου στις 22 Νοεμβρίου. Στη συζήτηση για τα Δημοτικά Τέλη, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης είπε κάποια σημαντικά πράγματα αλλά δεν αναφέρθηκε σε κάποια άλλα εξίσου σημαντικά.
Αναφέρθηκε λοιπόν στα οικόπεδα που το δημοτικό συμβούλιο είχε πριν από λίγο καιρό να αγοράσει για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου. Η ιστορία για τα οικόπεδα αυτά, με λίγα λόγια:
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου (Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς) ήλθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, πέτυχε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν την αγορά τους και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση για την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς, για να εξασφαλιστεί η χαμηλή αυτή τιμή για το 2024.
Ο κ. Μυλωνάκης και η παράταξή του, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης μποϋκοτάρισαν τη συζήτηση για το προσύμφωνο. Τελικά ψηφίστηκε από τη Δημοτική αρχή, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το «Φυσάει Κόντρα».
Στην προχθεσινή συζήτηση, ο κ. Μυλωνάκης που θα αναλάβει Δήμαρχος από 1η Ιανουαρίου 2024, είπε ότι είχε στο πρόγραμμά του την αγορά των οικοπέδων και ότι ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και συμφώνησαν να αποπληρωθούν σε βάθος χρόνου.
Τι δεν είπε ο κ. Μυλωνάκης ή μάλλον τι δεν διευκρίνησε:
1) Είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να κάνει προφορικές συμφωνίες και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά όταν είχε κάνει «σημαία» (όταν ήταν αντιπολίτευση) την συναίνεση, την διαφάνεια και την συνεργασία;
2) Πότε θα βρεθούν στην κυριότητα του Δήμου τα οικόπεδα; Τι θα γίνει αν εν τω μεταξύ μας κάνουν έξωση από το οικόπεδο που νοικιάζουμε σήμερα, κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό σήμερα;
3) Τι ισχύ έχουν οι μυστικές προφορικές συμφωνίες; Δεσμεύουν σε κάτι τους ιδιοκτήτες; Ή δεσμεύτηκε αυτός σε κάτι που δεν γνωρίζουμε; Υποσχέθηκε μήπως διαφορετική τιμή από αυτή που εξασφάλισε η σημερινή διοίκηση;
4) Πώς στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Μυλωνάκης λέει ότι τα οικόπεδα «είναι στη Β΄ Ζώνη Υμηττού και θα πρέπει να τρέχει πόρτα πόρτα για να εξασφαλίσει άδειες» ενώ λίγα λεπτά μετά είπε ότι «τα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα»;
Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσει ο κ. Μυλωνάκης, ειδικά αν συμφώνησε να πληρώσουμε ακριβότερα τα οικόπεδα. Το συμπέρασμα όμως που βγαίνει από τις ενέργειές του είναι ότι δρα μυστικά και επιπόλαια, δεν πιστεύει πραγματικά στην συνεργασία και δεν έχει γνώση για τα σοβαρά θέματα της πόλης.
Υπήρξαν κι άλλα θέματα που προέκυψαν κατά τη συνεδρίαση, αλλά αυτά θα τα αναφέρω τις επόμενες μέρες.
Αλεξόπουλος Φώτης
Στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ η Πόλη" μας