Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

O Βασίλης Ζορμπάς καταφεύγει στην Δικαιοσύνη

 Θέλω να ενημερώσω τους δημότες της Αγίας Παρασκευής ότι προσφεύγω άμεσα στη δικαιοσύνη:

1.Κατά της ιστοσελίδας ενημέρωσης fimotro.gr για το ανυπόγραφο και συκοφαντικό άρθρο της 7/8/2023, με τίτλο « Οριστικό «όχι» της ΝΔ στον σημερινό δήμαρχο Αγίας Παρασκευής». Το άρθρο,μεταξύ άλλων,αναφέρει ότι έχω ανοιχτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη, κάτι που είναι απολύτως ψευδές, όπως ψευδής και ανυπόστατη είναι η δήθεν απόφαση της μη στήριξής μου από την ΝΔ. και
2. Κατά της ημερήσιας ψηφιακής πολιτικής και οικονομικής εφημερίδας political για το,επίσης, ανυπόγραφο άρθρο της 8/8/2023, με τίτλο « Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έχει χάσει τον μπούσουλα …»,που αναφέρεται , με αγοραίους χαρακτηρισμούς, σε δήθεν ανάρτησή μου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο facebook,η οποία,ωστόσο,ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε.
Και τα δύο άρθρα, διασπείροντας ανυπόστατες και δυσφημιστικές ειδήσεις ,έχουν μοναδικό σκοπό να βλάψουν την προσωπικότητα και να αμφισβητήσουν το ήθος και την εντιμότητά μου.
Θέλω όμως να γνωρίζουν καλά,οι γνωστοί άγνωστοι που επιμένουν να διακινούν αυτές τις χυδαιότητες απέναντι στο πρόσωπό μου, ότι δεν ανέχομαι πλέον παρόμοιες τοξικές συμπεριφορές και ουδεμία πρόκληση θα μένει αναπάντητη.
Να γνωρίζουν δε,ότι οι δημότες της Αγίας Παρασκευής και κοντή μνήμη δεν έχουν,και κρίση διαθέτουν!
Όσον αφορά το άρθρο της 9/8/2023 της political με τίτλο «τα χρυσά κλαδέματα» με ευθείες κατηγορίες προς το πρόσωπό μου,αν και τα έχω ξαναπεί,θα τα επαναλάβω.
-Όλη η προβλεπόμενη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης διαδικασία τηρήθηκε κατά γράμμα, τα απαιτούμενα έγγραφα βρίσκονται στον φάκελο που κατατέθηκε προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, γι αυτό, εξάλλου και η προσφυγή του κ. Γιώργου Οικονόμου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση απερρίφθη από τον ελεγκτή νομιμότητας.
-Αναφορικά με το κόστος, να σημειώσω ότι η απομάκρυνση των κλαδιών από δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης μας λόγω της σφοδρής και πρωτόγνωρης χιονόπτωσης που αντιμετώπισε η Αγία Παρασκευή, διήρκεσε 54 ημέρες και έγιναν 1100 δρομολόγια από τετραξονικά φορτηγά. Επίσης, στο ΚΗΔΜΗΣ έχουν αναρτηθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως ο νόμος ορίζει.
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι, μετά από αυτές τις αθλιότητες, η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι μονόδρομος.
Το ήθος και η εντιμότητά μου αναγνωρίζονται από όλους τους δημότες της πόλης μας και αυτό είναι κάτι που δεν αντέχουν.
Βασίλης Ζορμπάς
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
Ιατρός Πνευμονολόγος

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Ο ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Πρ. Δήμαρχου Αγίας Παρασκευής

 Απάντηση Κώστα Κατσαρα στην ανακοίνωση της «Νίκη Πολιτών»: Ο Β. Ζορμπάς ολοκληρώνει το οικονομικά καταστροφικό του έργο με αυξανόμενο αυταρχισμό


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

08/08/2023
Πρόσφατα ο κ. Ζορμπάς αναγκάστηκε, με την καταστροφική οικονομική πολιτική που ακολουθεί, να κάνει κάτι πρωτοφανές για τον Δήμο μας:
Ζήτησε και πήρε προκαταβολικά Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2024 δηλ. μέρος της Κρατικής επιχορήγησης του επόμενου έτους από το Υπουργείο Εσωτερικών, για να πληρώσει το ρεύμα του Δήμου.
Επιβεβαίωσε, έτσι, την άσχημη οικονομική κατάσταση που μας έχει οδηγήσει.
Την ίδια στιγμή συνεχίζει με το γνωστό στο πανελλήνιο στυλ του να επικουρεί και υποστηρίζει αυταρχικές μεθόδους που εφαρμόζει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγ. Παρασκευής εναντίον υπαλλήλων, χωρίζοντάς τους σε ημέτερους και μη.
Συγκεκριμένα, εκτός από όσα διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής – ΣΕΔΑΠ, μας καταγγέλλονται πολλά περιστατικά εκφοβιστικών συμπεριφορών, όπως:
• διασυρμό και αμφισβήτηση έμπειρων υπαλλήλων για την εργασιακή τους ικανότητα, χωρίς κανένα στοιχείο.
• διαπληκτισμούς με πολλούς εργαζόμενους για ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του.
• παράκαμψη της διοικητικής ιεραρχίας και
• μη τήρηση των εγκυκλίων προστασίας των υπαλλήλων.
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά του τρόπου λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής Ζορμπά που ακολουθεί έναν αυταρχικό κατήφορο, απέναντι σε εργαζόμενους οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία και σε συνθήκες υποστελέχωσης, προσπαθούν να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους.
Τον καλούμε να αλλάξει ρότα.
Να τηρήσει υπεύθυνη στάση απέναντι στους υπαλλήλους του Δήμου, στους πολίτες της Αγίας Παρασκευής και εν τελεί στην ίδια την πόλη που οφείλει υπηρετεί.
Τον καλούμε να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο δημιουργίας «καμένης γης» που ακολουθεί ΄δτο τελευταίο χρονικό διάστημα.
ΥΓ. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θα λειτουργήσει εκλογικό κέντρο εκεί όπου φημολογείται.
Θα είναι άλλη μια απόδειξη διαπλοκής.
8 Αυγούστου 2023
Το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΑ


Αγαπητέ Γιάννη
Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια ώστε να σε αποκαλώ με το μικρό σου όνομα. Πολλά πριν ασχοληθείς με τα κοινά του δήμου μας και έχουμε δώσει σαν ενεργοί πολίτες κοινούς αγώνες για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου.
Όταν ήσουν στην αντιπολίτευση πράγματι με ιδιαίτερο ζήλο, αλλά πάντα με φαινομενική αγωνιστικότητα, χρησιμοποιούσες ως μπροστάρη την Αικατερίνη Γιαγή (Α.Γ) και έδινες δήθεν αγώνες για το μη ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας από την συμπαιγνία «ορισμένων υπαλλήλων με τις δημοτικές αρχές», που όμως αποσκοπούσε μόνο σε πολιτικά σου οφέλη.
Αποκαλύφθηκε η τακτική σου αυτή στην συνάντησή μας στην ταβέρνα «Τα Πλατάνια», την Παρασκευή το βράδυ, μία μέρα πριν του Σαββάτου που ο Κατασκευαστής (Λάμπρος. Σαμουρέλης) σε συνάντηση στο δημαρχείο με τους αρχηγούς των πολιτικών παρατάξεων του Δήμου, θα σας παρουσίαζε «μακέτα της μεταλλικής επέκτασης μόνο110 τ. μ. της διόροφης οικίας » που ήταν το κληροδότημα του Διαθέτη «Αθανασίου Ιωάννου Σιστοβάρη»
Συνάντηση για να σας μεταφέρω την σχετική ενημέρωση που είχα από έγκριτους νομικούς για την υπόθεση ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ. Όταν ο Γεράσιμος Βλάχος σου είπε Γιάννη, εάν το νομικό θέμα της κληροδοσίας έχει όπως μας εξήγησε ο Κώστας, πρέπει να προφασιστείς επείγουσα επαγγελματική ασχολία και να μη παρευρεθείς στην συνάντηση και ανενδοίαστα του απάντησες «Και τι θα πω στον Λάμπρο» (Σαμουρέλη)!!!!!!. Και πήγες στην συνάντηση ενώ γνώριζες ότι ο Λ.Σ είχε σκοπό την αρπαγή του κληροδοτήματος.
Όταν όμως αργότερα τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Λ. Σ. παρανόμως κατεδάφισε την διόροφη οικία «την ταυτότητα της κληροδοσίας» κάνατε όλοι σας - αρμόδιοι υπάλληλοι και εκλεγμένοι άρχοντες - τον ψόφιο κοριό.
Το 2014, όταν ψηφίστηκε η παράταξή σου δημοτική Αρχή του τόπου, συνέχισες στην ίδια ρότα της αδιαφανούς και διαπλεκόμενης διοίκησης που τόσα χρόνια δήθεν κατήγγειλες από την αντιπολίτευση. {Απλά σου υπενθυμίζω την συνάντησή μας στην κεντρική πλατεία, ημών των τεσσάρων Ι. Σταθόπουλου, Γ. Βλάχου, Α. Γιαγή και Κ. Σ. Κατσάρα για το θέμα της κληροδοσίας Σιστοβάρη και το ενδιαφέρον σας (ιδιαίτερα του Γ. Βλάχου) να μην καταστρέψουμε τον Λ. Σ και τότε κάτι Έκανες για να παραμείνει στάσιμη η υπόθεση}. Με την αγαστή συνεργασία ορισμένων υπαλλήλων (που τώρα αναγκάζεσαι και υπερασπίζεσαι για ίδιο πολιτικό όφελος ως συνήθως) οι Γ. Βλάχος. και Δ. Κονταξής δεν κατήγγειλαν τις εγκληματικές νομικές μεθοδεύσεις της νομικής υπηρεσίας με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ( όλοι στο κόλπο με την σειρά εκλογής σας ) στο ξεπούλημα της κληροδοσίας Σιστοβάρη. Μεθοδεύσατε μετά από 23 χρόνια την απεμπόληση του 25% της δωρεάς Β. Πρίγγουρη, Την αγορά από τον κ. Γεωργίου. της βίλας Α. Ιόλα με 3,5 εκατ. ευρώ, την «ενοικίαση με παράξενους όρους» του κτηρίου του ευεργέτη Γιαβάση στην Ερμού, ενώ αφήσατε και εσείς να χαθεί η προκαταβολή για την αποζημίωση του Ο.Τ 118, Κ.λ.π.
Σήμερα λοιπόν με αφορμή τις όποιες οικονομικές μεθοδεύσεις του Δημάρχου Ζορμπά και την συνεργασία, που υπονοείς αλλά δεν έχεις το θάρρος να αναφέρεις το όνομα του κατασκευαστή (Λ. Σ) αφού όλοι σας οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δήμαρχοι είχατε «αγαθές σχέσεις» με τον (Λ. Σ). Τώρα λόγω και της επικείμενης οριστικής εκ του νόμου Α.Κ 2009 τακτοποίησης το 2025 του «κληροδοτήματος Α. Ι. ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ» τα δίνετε όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, όλα για την νίκη, ώστε να διαχειριστείτε το ξεπούλημα όσης περιουσίας του δήμου έχει διασωθεί.
Κατ’ εντολή λοιπόν των «ήδη ημέτερων κολλητών σου» φίλων συνδικαλιστών – υπαλλήλων, καταγγέλλεις τον Γ.Γ (Γεράσιμο Χάρχαρο) του δήμου ότι: «με τις αυταρχικές μεθόδους που εφαρμόζει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγ. Παρασκευής εναντίον υπαλλήλων, χωρίζοντάς τους σε ημέτερους και μη», ενώ στην πραγματικότητα προσπαθείς να βάλεις ασπίδα προστασίας στους ημέτερους σου, φίλους- συνδικαλιστές και υπαλλήλους. Αφού στην καταγγελία σου, δεν αναφέρεις κανένα συγκεκριμένο περιστατικό με όνομα και χρόνο του καταγγέλλοντος συμβάντος, που σου μετέφεραν οι ημέτεροι κολλητοί σου, όπως εκ της θέσεως σου οφείλεις να καταγγέλλεις και να αποκαλύπτεις τα πραγματικά περιστατικά «αυταρχικών συμπεριφορών» της διοίκησης. Σου καταγγέλλουν υποστελέχωση, ενώ παίρνουν χιλιάδες άδειες πάσης φύσεως από την σημαία.
Αλλά οι ημέτεροι από χρόνια φίλοι σου, θίχτηκαν γιατί ο Γ. Γ έχει την ευθύνη και εξ’ αυτής της ευθύνης προσπαθεί να βάλει μία τάξη στην διαχρονική άναρχη απόκτηση δικαιωμάτων από την σημαία και την σιωπηρή ανοχή των δημοτικών αρχών, για τις χορηγήσεις και όχι μόνο, των κανονικών αδειών, των αδειών ασθενείας χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την μη έγκαιρο ενημέρωση του δήμου, των συνδικαλιστικών αδειών και των δίωρων αδειών «σουλάτσας», που δεν προβλέπονται από τον νόμο.
Αγαπητέ Γιάννη
Γνωρίζεις πολύ καλά τι γίνεται στον Δήμο μας. Αλλά δυστυχώς και χωρίς τον Γ. Βλάχο παραμένεις μέρος του προβλήματος, γιατί προσδοκάς στην επανεκλογή σου (ως δήμαρχος) για την συνέχιση της διαχρονικής αδιαφανούς και διαπλεκόμενης διοίκησης και αναζητάς την βοήθεια και συνεργασία των ημέτερων φίλων υπαλλήλων.
Καλή τύχη φίλε Γιάννη ……..

Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: Όχι, δεν ντρεπόμαστε

 Όχι, δεν ντρεπόμαστε



Επιθυμώ να ενημερώσω τόσο τις οικογένειες των εγεγγραμμένων στο Αθλητικό Σωματείο «Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής» (ΚΑΠ) όσο και τους υπολοίπους συμπολίτες μας, σχετικά με όσα αναφέρονται σε προσβλητική ανακοίνωση (με τίτλο «ΝΤΡΟΠΗ») που εξέδωσε η Διοίκηση του Σωματείου αυτού, προσβλητική προς όλο το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ.
Σε όσα καταλογίζει και «καταγγέλλει» η διοίκηση της ΚΑΠ, παραθέτω τα εξής γεγονότα για να κριθεί και ο ΠΑΟΔΑΠ και η διοίκηση της ΚΑΠ:
-Από πολύ νωρίς φέτος, ενημερώθηκαν τα Αθλητικά Σωματεία (μεταξύ αυτών και η ΚΑΠ και ο ΓΣΑΠ) να συνεννοηθούν μεταξύ τους, όπως κάθε χρόνο, ώστε να συμφωνήσουν σε κοινό πρόγραμμα ανά γήπεδο, για να μην χρειασθεί να παρέμβη ο ΠΑΟΔΑΠ σπαταλώντας άσκοπες εργατοώρες σε καθήκοντα «επιδιαιτητού». Λόγω του ότι αργοπορούσαν, μάλιστα χρειάσθηκε να αναβάλλουμε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, παρενέβην προσωπικώς αρκετές φορές προς τον Πρόεδρο της ΚΑΠ, ο οποίος όμως ηρνείτο πεισματικά να συναντηθεί και συνεργασθεί με την διοίκηση του ΓΣΑΠ.
-Εννοείται ότι δεν είναι δυνατόν να μην εκδώσουμε απόφαση που επηρεάζει τον προγραμματισμό όλων των Σωματείων της πόλεως, επειδή μια διοίκηση Σωματείου αρνείται να συνεργασθεί, οπότε ορίσαμε νέα ημερομηνία συνεδριάσεως του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ.
-Κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως, ουδείς ανέφερε ότι για τις μικροαλλαγές που επιφέραμε συμφωνούσε η ΚΑΠ, η «πληροφόρησή» τους είναι ανακριβής. Άλλωστε η συμφωνία είναι επιθυμητή αλλά όχι αναγκαία, αλλοίμονο αν ο ΠΑΟΔΑΠ ήταν δέσμιος των διαθέσεων της διοικήσεως κάθε Σωματείου. Να σημειωθεί, ότι κατά την συνεδρίαση παρέστησαν με πρωτοβουλία τους τρία Αθλητικά Σωματεία, με εκπροσώπους τους ως παρατηρητές. Η διοίκηση της ΚΑΠ δεν παρέστη.
Όσον αφορά στις (μικρο) αλλαγές:
-Παρ΄ό,τι πέρυσι εκδόθηκε απόφαση με τις ώρες για κάθε Σωματείο (ΚΑΠ-ΓΣΑΠ), εκ των υστέρων συναπεφάσισαν κάποιες μικροαλλαγές που λειτούργησαν ατύπως. Αυτή την περυσινή άτυπη συμφωνία τους, αποτυπώσαμε τυπικά στην φετινή απόφαση. Πέρυσι τους βόλευε, φέτος όχι;
-Για την αλλαγή της ώρας προπονήσεως της ανδρικής ομάδος της ΚΑΠ, αυτή μεταφέρθηκε κατά μία ώρα νωρίτερα (από 6.30 μ.μ στις 5.30 μ.μ.) προκειμένου να είναι δυνατή η προπόνηση και της γυναικείας ομάδος του ΓΣΑΠ, η οποία ελάμβανε χώρα κοντά στα μεσάνυκτα. Να τονίσω ότι η μικρή αυτή αλλαγή, αφορά μόνο σε μια ημέρα (Τετάρτη) ανά 15θήμερο, όλες οι άλλες προπονήσεις της ανδρικής ομάδος δεν θίγονται.
-Το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ ψήφισε ομοφώνως, και η αντιπολίτευση, τις μικροαλλαγές αυτές, αφού έκρινε ότι είναι επουσιώδεις και δεν επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία των δυο Σωματείων.
-Το σύνολο των ωρών που παραχωρούνται στις δυο ομάδες δεν άλλαξε. Διατηρούν τον ίδιο αριθμό ωρών, εβδομαδιαίως, που κατέχουν εδώ και 9 τουλάχιστον χρόνια, με την «μερίδα του λέοντος» η ΚΑΠ. Για την κατανομή των ωρών αυτών ισχύουν τα κριτήρια των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων όσο και του αριθμού των παιδιών των Ακαδημιών τους.
--Η διοίκηση της ΚΑΠ, με την ανακοίνωσή της, ζητά την εφαρμογή του προγράμματος που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Πρόγραμμα όμως που έως προσφάτως δεν δεχόταν, αιτούμενη κατά καιρούς να αυξήσει τις συνολικές ώρες της εις βάρος του ΓΣΑΠ, αίτημα που έχει απορριφθεί από το σύνολο των μελών του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ.
Πέραν των ανωτέρω, να σημειώσω και τα εξής, που έχουν σχέση με τις «κατηγορίες» περί δήθεν μεθοδεύσεων κλπ εκ μέρους του ΠΑΟΔΑΠ:
-Την τελευταία τετραετία, τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ, συμπεριλαμβανομένου σύσσωμου του Διοικητικού του Συμβουλίου, επεδίωξαν μια ενωτική πολιτική μετριοπάθειας και ευρέσεως κοινών τόπων μεταξύ όλων των Αθλητικών Σωματείων της πόλεως, υποβοηθώντας και εξυπηρετώντας, κατά το δυνατόν, τις ανάγκες τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις και «πόλεμοι», όπως στο παρελθόν, πλην της παρούσης θλιβερής περιπτώσεως που, όλως τυχαίως (😉, ξέσπασε σε προεκλογική περίοδο.
-Θεωρώ ότι η διοίκηση της ΚΑΠ, δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει ότι υπάρχουν παντού «συνομωσίες» και «εχθροί». Θα της θυμίσω την βοήθεια που της δώσαμε τις παραμονές σοβαρών αγώνων της, κρατώντας το Γήπεδο ανοικτό ακόμη και σε επίσημες αργίες (εθνικές επετείους και μεγάλες θρησκευτικές εορτές) για να προπονηθούν. Θα της υπενθυμίσω ακόμη, ότι δεν τους σταματήσαμε όταν δημιούργησαν ομάδα από παίκτες άλλων Σωματείων άλλων Δήμων, ακόμη και ιδιωτικών, την οποία προπονούν σε ώρα που τους έχει παραχωρηθεί για άλλο σκοπό, χωρίς την ενημέρωση και έγκριση του ΠΑΟΔΑΠ. Και ένα σωρό άλλα.
- Θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση της ΚΑΠ δεν άγεται και φέρεται από προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις πολιτευομένου μέλους της, εν όψει των Δημοτικών εκλογών, θα ήταν καταστρεπτικό και για την ίδια.
Εν κατακλείδι, το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ δεν έχει κανέναν λόγο να ντρέπεται επειδή κάνει καλά την δουλειά του, με τα μέσα που διαθέτει. Επιθυμούμε όλοι να γίνει πράξη η συνεργασία μεταξύ των Σωματείων. Ο εχθρικός ανταγωνισμός μεταξύ τους, μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει.
Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ