Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ : ¨"ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ "

 Καλημέρα και Καλή χρονιά .

Παραμένουμε στα πεπαλαιωμένα μοντέλα Διοίκησης αλλά "Αλλάζουμε" Νέο Έτος .


Χθες 29/12/2023 , ο Νέος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής ανακοίνωσε το Νέο σχήμα που θα διοικήσει τον Δήμο Αγίας Παρασκευής απο 1/1/2024 .
Γνωρίζοντας τους χώρους στέγασης που διαθέτουμε ως Δήμος έχω να πω ότι πραγματικά αυτό το Δαιδαλώδες "Διοικητικό σχήμα" δεν μπορεί να λειτουργήσει όση θετική διάθεση και να υπάρχει απο τους συμμετέχοντες- εμπλεκομένους και φυσικά "Κρατώ μικρό καλάθι " για το μέλλον και τα αποτελέσματα που θα έχει το συγκεκριμένο πολυπληθές Διοικητικό σχήμα .
Εκτός απο την έλλειψη Χώρου για τα γραφεία των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων συμβούλων , υπάρχει έλλειψη σε τεχνολογικό εξοπλισμό , γραμματειακή υποστήριξη , κ.ο.κ , που είναι σημαντικά τεχνικά εργαλεία για κάποιους που θέλουν να έχουν άριστο αποτέλεσμα Διοίκησης .
Τρόπο τινά είναι ευχής έργο για όλους εμάς τους πολίτες , να λειτουργήσει και να αποδώσει αυτό το εγχείρημα , όμως οφείλω να καταθέσω την ένσταση μου γνωρίζοντας ότι σήμερα, στην Τοπική- Νέα Αρχιτεκτονική των Δήμων θα έπρεπε να επιλέγονται απο τους επικεφαλής για την Διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , "Μικρά και Ευέλικτα" σχήματα με έναν κεντρικό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ= ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ - Συντονιστή έργου( Οχι τον Δήμαρχο, ούτε τον Γενικό Γραμματέα ) όπου διαθέτουν τον "χώρο" για να αποδίδουν το μέγιστο αποτέλεσμα για την καταπολέμηση των προβλημάτων της Καθημερινότητας της Πόλης .
Παρα ταύτα το "Μαχαίρι και το Πεπόνι" το έχει ο Νέος Δήμαρχος και είναι προφανές ότι χρησιμοποίησε κάθε δυνατότητα ώστε να μην αφήσει κανέναν "ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟ" απο τους 21 Εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους .
Μια "πάγια και Πολυχρησιμοποιημένη συνταγή" που την χρησιμοποιούν οι Αιρετοί κατα τα τελευταία 30 έτη ώστε να μην υπάρχουν εσωτερικές , "παραταξιακές Γκρίνιες " .
Εγώ καταθέτοντας την Επιστημονική μου Άποψη και τις αμφιβολίες για την Βιωσιμότητα αυτού του Πολυπληθές Σχήματος να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους και Καλή δύναμη .
Φώτης Αλεξόπουλος
Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Σχολή Επιστήμων Οικονομίας και Διοίκησης
ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο -Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΤΟΠΑ)